marți, 17 noiembrie 2015

Pădurea de conifere-geografie.

Pădurea de conifere este cel mai întins habitat terestru din lume, ocupînd o fîşie lată de aproximativ 1 300 km în emisfera nordică. Arborii veşnic verzi de pe această arie întinsă cresc acolo unde este prea frig pentru pădurile de foioase și prea cald pentru tundră.
Coniferele sunt bine adaptate la condiţiile ostile . Frunzele lor sunt transformate în ace sau solzi şi sunt impregnate cu raşină, care împiedică îngheţarea celulelor.Coniferele sunt mereu verzi, deoarece,ele sunt capabile să continue fotosinteza şi creşterea tot timpul anului.Solurile tind sa fie acidedeoarece răsina cazută pe pămant împiedică descompunerea și reciclarea substanțelor nutritive.Solul de sub copaci este foarte acid si nefertil


Pădurile de conifere se întalnesc in zonele reci precum nordul Asiei,din Scandinavia până în Rusia, in nordul Chinei, pe lanțul muntos Himalayan, in Georgia, pe munții Alpi si Pirinei. Rădăcinile lor nu sunt adînci, ceea ce este esențial pentru ca straturile mai adînci de pămînt sunt permanent înghețate. Acest strat înghețat de adîncime se numește pergelisol și poate fi gros de pîna la aproximativ 550 m fiind vechi de mai multe mii de ani, așa cum s-a descoperit in Alaska, care este acoperită de sol permanent înghetat in proporție de 85 %.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu